COMENÇAR, de Paula Carballeira / Sonja Danowski

9 juny

Començar ens trasllada al moment en què ha acabat una guerra, i una família, al costat d’altres supervivents, viatgen  entre vidres i cendres refent les seves vides.

El conte demostra com en poques paraules es pot parlar de moltes coses: la protecció dels fills, donar la volta a una situació lamentable per trobar allò positiu,  la por, la gana, formar part d’un grup humà i celebrar el fet d’estar vius.

Una història  trista que ens reconcilia, però, amb la infància. La guerra no pot acabar amb el desig poderós  dels nens: la recerca de la felicitat.

La il·lustració del llibre impacta. Les cares i els moviments dels personatges són precisos, reals i tenen una gran càrrega emotiva. Una delícia.

El llibre està escrit per la gallega Paula Carballeira(1972, Maniños) una professional en el món dels conta contes i  i il·lustrat per la reconeguda autora alemanya  Sonja Danowski   (Regensburg, Alemanya).

Amb el temps la roba s’anà fent malbé. “Millor, no n’hi haurà tanta per rentar”, digué el pare.

Títol:  Començar   Títol original:  O principio   Autor:  Paula Carballeira (Text) / Sonja Danowski (il·lustració)   Traductor: Joan Barahona   Editorial: Kalandraka / Hipòtesi  Primera edició: Abril de 2012   EAN: 978-84-15170-18-1  Preu: 13 euros   Format:  cartoné, 22 x 22cm. 36 pàg.

Una resposta to “COMENÇAR, de Paula Carballeira / Sonja Danowski”

  1. Kalandraka 12 Juny 2012 a 11:26 #

    Un plaer llegir aquesta ressenya. Des de Kalandraka i també des d’Edicions Hipòtesi ens ha fet molta il·lusió trobar-vos. Felicitats pel bloc!

Deixa un comentari