LOVING EFFECTS, a cura de Toni Cots

14 abr.

L’associació molletana CRA’P ha format part durant l’any 2011 del projecte Miniatures Officinae. Un projecte internacional basat en la producció de peces curtes que vol afavorir la creació i la cooperació dins de l’àmbit de la Mediterrània.

Loving effects és un llibre divers, curiós i complet. Nou creadors, quatre assajos,  una introducció de l’editor i un prefaci hi deixen petjada. Cadascun dels autors s’ha expressat lliurement, de tal manera que al llibre hi conviuen diferents llengües: català, castellà, italià,  francès i anglès. També hi trobareu creacions basades en fotografies, en alguns fotomuntatges, en cartells i en pintures.

La representació i l’expressió de l’amor i la relació amb l’altre és la temàtica comuna a Miniatures i Loving effects recull diferents propostes que reflexionen sobre l’amor, l’afecte i els seus efectes en les societats actuals.

El llibre, a cura de Toni Cots, ha estat publicat per l’editorial Quodlibet a Itàlia. CRA’P, que és la responsable de gestionar la seva  producció, ofereix la descàrrega en pdf del llibre. També es pot comprar per 12 euros.

Mentre llegia Loving effects vaig escoltar a David Carabén, veu dels Mishima, proclamant: Qui n’ha begut / en tindrà set tota la vida / qui ho ha deixat / ja no suporta el pas dels dies.  A la cançó es fa  una pregunta inquietant i que té molt a veure amb el nom del bloc: Digue’m que no pot ser que això també sigui mentida.  L’amor… un tema universal d’inspiració creativa, del qual a Loving effects es fa una molt bona dissecció.

El amor no es simplemente el encuentro y las relaciones cerradas entre dos individuos, es una construcción, es una vida que se hace, no ya desde el punto de vista de lo Uno, de la identidad, sino desde el punto de vista de lo Dos, la diferencia.

Títol: Loving effects   Editor: Toni Cots  Autors: Cristiano Carpanini, Marina Garcés, Toni Serra, Piergiorgio Giacchè, Fred Kahn, Alia Sellami, Andrea Abbatangelo, Carme Torrent, Christophe Haleb, Filiz Sizanli, Gruppo Nanou, Leo Castro, Marie al Fajr, Shayma Aziz   Editorial:  Quodlibet  Primera edició:  2011  Preu: 12 euros   Format: Tapa tova, 215 pàg.

2 Respostes per a “LOVING EFFECTS, a cura de Toni Cots”

  1. manelxicota 14 Abril 2012 a 11:57 #

    Curiós que iniciatives com aquesta hagin de veure la llum gràcies a editorials de fora. Vivim en un país on s’edita moltíssim…, tot i que no sempre, o a vegades excessivament, sense massa –bon– criteri.

    • jordi1973 14 Abril 2012 a 12:24 #

      Estic totalment d’acord, Manel. El més maco d’aquest llibre, a més, és que forma part del col•lectiu CRA’P. Un grup de gent de Mollet que ha fet una aposta molt interessant per la cultura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: