LA LIBRERÍA AMBULANTE, de Christopher Morley

3 març

Ens trobem a la tardor, a la segona dècada del segle XX als Estats Units i els dos personatges principals de la novel·la estan a punt de fer el tomb definitiu a les seves vides.

En Roger Mifflin és un venedor ambulant de llibres educat, erudit i noble. Amb l’objectiu de tornar a Brooklyn i escriure el seu propi llibre decideix vendre’s el seu Parnaso, la llibreria ambulant que també li fa de casa. Per altre banda la Helen McGill és una senyora treballadora, valenta i intel·ligent que ha dedicat la seva vida a la granja familiar i a fer tot tipus de tasques domèstiques per cuidar del seu germà. Cansada d’aquesta rutina, dóna un cop de timó a la seva vida i compra la llibreria ambulant d’en Mifflin, agafa un mes de vacances  i es dedica a l’aventura de vendre llibres a les granges del comtat.

Christopher Morley fa ús d’un humor subtil. Deliciosament narrada, la història ens parla de l’amor, de l’alliberament de la dona, de la natura, de la bellesa dels llibres i de la seva lectura.

Publicada el 1917 als Estats Units i considerada un clàssic des de llavors, Lalibrería ambulante arriba ara de la mà de l’editorial Periférica.  La felicitat està molt ben representada al llibre amb moments, detalls i passatges que perduren un cop has acabat la novel·la. Un llibre alegre i positiu per trobar el goig de viure encara que sigui a la tardor de la vida dels personatges.

Lo que la gente necesita es algo bueno, familiar, honesto. Algo que les llegue a las entrañas, que les haga reír, temblar y marearse. Cualquiera que haga leer a la gente del campo cosas que valgan la pena le estará prestando un gran servicio a la nación.

Títol: La librería ambulante   Títol original: Parnassus on Wheels   Autor: Christopher Morley   Traductor: Juan Sebastián Cárdenas   Editorial: Periférica  Primera edició:  Gener de 2012   EAN: 97884-92865-50-5   Preu: 16.75 euros   Format: Tapa tova, 182 pàg. No està traduït al català.

2 Respostes to “LA LIBRERÍA AMBULANTE, de Christopher Morley”

  1. Imma C. 29 Setembre 2014 a 0:41 #

    Arribada la tardor bon moment per llegir LA LIBRERÍA AMBULANTE, un bon llibre, un bon company.

    • jordi1973 29 Setembre 2014 a 8:02 #

      Totalment d’acord. Un llibre molt positiu, que et deixa súper bé. Gaudeix-lo!

Deixa un comentari